5 mars 2016

Sega syrliga vinbärsremmar med chiafrön

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är roligt att testa nya recept. Särskilt när de är lite nyttiga och man samtidigt som man äter gott, också får i sig saker som är bra för kroppen och slipper tillsatser och alltför mycket socker!
 
 
Gjorde goda sega och syrliga vinbärsremmar häromdagen.
Ett nyttigare godis!
Smidigt att göra men det tar väldigt lång tid i ugnen. Så gör dem gärna direkt på morgonen och låt dem stå i ugnen över dagen.
 
 

 
 
 
Sega vinbärsremmar
 
8dl röda vinbär
1/2 - 1 dl agavesirap
3-4 tsk chiafrö
 
50 grader i ugnen ca 6-10 timmar. Är de för kort stund i ugnen blir det kladdigt och svårt att få bort från bakplåtspappret och är de för lång stund i ugnen blir remmarna för hårda.
 
 
Häll bären i en kastrull tillsammans med en skvätt vatten och låt sjuda en kort stund.
Lägg bären i en sil och pressa ur så mycket som möjligt. Försök att ta tillvara på all pure från bären och lägg det i en skål. Rör ner sötning och smaka av så att det blir lagom. Det blir lite mindre syrligt när det har stått i ugnen, så ta inte för mycket. Jag hade inte så mycket agavesirap hemma, så jag kompletterade med lite vanlig ljus sirap också. Går säkert lika bra med honung eller annat.
Rör ner chiafrö och låt stå en stund så att fröna binder ihop purén lite.
 
 
Bred ut på bakplåtspapper och försök få det så jämt och tunt som möjligt.
Ställ in i ugnen i många timmar, öppna lite då och då och släpp ut fukten.
 
Ta ut och låt svalna och klipp sedan i ca 1,5 cm breda remmar.
 
Om de blir för kladdiga går det att pudra dem med lite florsocker.
Förvara i burk med tätslutande lock om det skulle bli något över:).
 
 
 

 
 
 
De blev jättegoda och barnen älskade dem!
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar