24 mars 2015

Det växer fint...

Jo tack, mina planteringar går än så länge bara fint!
 
Har till och med försökt mig på att ta sticklingar från en övervintrad pelargon. Det har jag aldrig gjort förut men jag testar och ser vad det blir av det.
 
 
Sommarblommorna som jag satte från frön växer också. Lite långsamt, men de klarar sig i alla fall.
 
 
 
 
 
 

Men det jag älskar allra mest med trädgård det är att ha ätbara saker.
Det är sån vardagslyx att kunna gå och plocka tomater, gurka, rödbetor och annat. Och det är så fantastiskt att se barnen ta en liten sväng runt odlingarna och lukta på tomaterna och varje dag se hur mycket nytt som har mognat.
Det är såna vardagsglimtar man får spara på och plocka fram när dem som bäst behövs!
 
 
 
Jag skulle också vilja ha en massa bär, har börjat lite med blåbär, smultron och jordgubbar, men det blir ju inga jätteskördar precis. Men lagom att gå och smaka lite på då och då.
 
I år kommer jag nog flytta jordgubbarna till en pallkrage. Förra året satte jag dem i det nya lilla grusrundeln som jag gjorde då. Jag tänkte mig att smultron och jordgubbar skulle fylla upp kanterna in mot gruset och liksom välla ut där med fina små blommor och härliga röda bär. Men det blev inte alls så snyggt som man kan se på bilden nedan. Smultronen kanske kan vara kvar längs med kanten. Men sen får jag nog fylla ut med mer blommor och marktäckare. Och jordgubbsplantorna kommer antagligen få flytta till en egen pallkrage i en annan del av trädgården. Om det finns plats till dem vill säga, bland alla andra goda grejer jag vill ha. 
 
 
 
 
 
3 kommentarer:

 1. Smultron och jordgubbar, åhhh... : )

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är. Så fint. Jag tänker varje år att jag ska göra mer i min trädgård men det blir aldrig så... Ha en fin påskhelg, kram Suss

  SvaraRadera
 3. Tack
  Glad påsk till er också
  Camilla

  SvaraRadera