16 november 2015

Barnens rum


 
Varsitt rum till barnen är projektet som är på gång just nu.
Det förbereds för tapetsering. Vi har dragit ner tapeterna och sen ska det spacklas lite här och var och tak, lister och foder ska målas.



 
 
Den fina gamla spegeldörren som jag håller på att måla, hittade vi när vi tog upp ett hål i väggen. I ett av rummen ville vi göra en dörröppning till vardagsrummet. Där satt en garderobsvägg, men vi visste att det varit en dörröppning där tidigare. Men däremot hade vi ingen aning om att dörr och karm satt kvar där innanför garderoberna! Så bra att vi slapp vi köpa ny dörr utan fick istället en riktigt fin spegeldörr i massivt trä!!
 
Den är nu bara att måla! 



 
 
 
 
Vi gör hela tiden det allra mesta själva. Sen är det ju vissa grejer som man inte kan göra själv, men det mesta har vi fixat. Vi tycker det är roligt att renovera, det måste man ju tycka om det ska funka att göra på det sättet. Vi sparar ju såklart också väldigt mycket pengar. Annars tänker vi, så hade vi inte kunnat/velat göra så mycket, det hade blivit alldeles för mycket pengar. Men i vissa perioder tröttnar man. Så antingen får man ta en renoveringspaus då eller så får man leja bort lite under en period.
Det går lite fram och tillbaka det där tycker jag.
 
Nu har vi hållit på och renovera hela hösten, så nu kommer vi få lite hjälp med spackling, takmålning och annat för att vi ska komma fortare framåt!
 
Det som känns viktigast nu är att barnens rum blir klara. Sen kan vi gärna pausa lite innan vi kör vidare med de andra rummen på övervåningen.
 

 
 
 
Jag har i alla fall valt tapeter till barnens rum, så bara allt underarbete blir klart så ska jag börja tapetsera och inreda till dem! Hoppas i alla fall få klart ett av rummen innan jul och förhoppningsvis bådas, men vi får se. Jag har en intensiv jobbperiod innan jul och sen är det ju alltid mycket annat som ska hinnas med i december.
 

 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar