3 februari 2016

Yes! Målning på gång

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi börjat igen efter en lång paus från renoveringen.
Lång och lång, det beror kanske på vilka referenser man har. I lite drygt 1 månad har vi i alla fall tagit en välbehövlig paus.
 
 
 
Nu känns det roligt att börja igen!!
 
 
 








Här är det före detta matrummet som ligger i anslutning till köket i det som var lägenheten på andra våningen. Köket gör vi på enklast möjliga sätt en tvättstuga av. Det är väldigt skönt att slippa ha tvättstugan i källaren. ( Särskilt eftersom där är så kallt nu sedan vi satte in bergvärme och inte har någon panna som värmer. )
 
 
 
Det är så fina dubbeldörrar ut till balkongen som jag målar vita nu, och så målar jag lister och de andra spegeldörrarna som tidigare var i furu.
 
Väggarna målas också, och det blir en typ ljusbeige färg som heter Tofu.





 
 
 
Vi uppskattar verkligen att det är massiva fina spegeldörrar och riktigt breda lister och dörrfoder. När vi renoverade bottenvåningen la vi de extra kronorna och jobbet som behövdes för att sätta in likadana där som det var på övervåningen. Så istället för att sätta in standard färdigmålade lister, som ju faktiskt hade varit bra mycket smidigare och snäppet billigare. Så valde vi att sätta in breda furulister och dörrfoder och så målade jag alltihop själv istället. Även dörrarna köpte vi furu och målade själva. Vill man ha helt massiva finns det inte färdigmålat tyvärr.
 
 
Men vi tycker helt klart att det är värt det och det gör ju så mycket för helheten.
 
Men på övervåningen behöver vi som tur är inte byta ut något sånt, utan allt finns kvar. Bara att måla det, och det är faktiskt ganska smidigt ändå!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Det här rummet blir liksom lite över nu när vi har båda våningsplanen. Vi har inget särskilt som det behöver användas till. 
Så eftersom det ligger precis vid tvättstugan så kör vi på lite klädförvaring här. Det blir nog barnen som får ha sina kläder här.
 
 
Behöver kika runt på förvaringsinspiration.
Men vi ska göra det väldigt enkelt. Jag vill behålla luftigheten som är i rummet, så det blir inga stora garderober som ska in.
 
 
 
 

 
 
 
Väggarna ska målas minst en gång till och elementet också. Sen är det dags att börja möblera!
 
 
Det blir toppen också att ha balkongen precis vid tvättstugan, så smidigt att kunna vädra på balkongen.
Har du några tips på snygg och enkel förvaring?
 
Återkommer med fler bilder när det börjar bli färdigt!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar