26 september 2015

Idag, ett hål i väggen

 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi röjt ur allt ifrån det som var lekrum och öppnat upp ett litet hål i väggen, jag skrev lite om planerna här.
 
 
 

 
 
 
 
Jag tror det kommer att bli riktigt bra! Så ljust och fint med fönster ifrån alla håll. Själva renoveringen blir bara i det som varit lekrum, med ommålning och vägghålet. Men vi kommer ju byta funktion på flera av rummen, alltså möblera om lite. 
 
Det som varit tv-rum blir matrum med vårt stora köksbord. Där det varit lekrum blir snart soffa och någon fåtölj, lite myspysrum helt enkelt.
Där man kan sätta sig och läsa en god bok medan maten lagar sig självt till exempel!!
 
 Haha, eller??...
..mer troligt att man slänger sig där i soffan efter maten medan man hoppas på att disken och resterna efter matlagningen röjer upp sig självt:)...
 
...eller att Henrik och jag sitter där på kvällen när barnen har kompisar hemma och de ser på film eller spelar tv-spel i tv-soffan.
 
Ja den där nya soffplatsen kommer som ni förstår användas flitigt:).
 
 
 
 Så jag har en ganska klar bild av hur det ska möbleras i de rummen och vad vi kommer behöva köpa nytt osv.
 
Men...
 
 
 
det som blir lite svårare är den här delen, i bilden ovan.
Jag vet inte hur det ska möbleras på bästa sätt?!
 
Alltså där vi haft vårt matbord. Tanken är att vi ska ha en mindre matplats där. Där vi kan sitta lite närmre köket än det som ska bli nya matrummet. Kanske lite mer till vardags, när man inte är så många eller när man ska äta lite snabbt och inte vill springa fram och tillbaka "ända" till matrummet.
 
Det är ändå ett ganska stort rum, (eller del av köket,) precis i anslutning till köket.
Ja, där kommer vi att få prova oss fram. Vi börjar med ett runt bord för 4 personer som vi haft tidigare och sen gör vi klart det andra och funderar under tiden.
 
Jag har ett par idéer som kanske skulle bli bra. Men det krävs i så fall att vi lägger ner lite mer både jobb och pengar på det än vad det är att ställa in ett bord! Så vi får känna oss fram ett tag.
 
 
Det ska i alla fall bli riktigt skönt att ha två matplatser! Vi är ju bara fyra i familjen, men så fort man har ett par vänner med barn eller kanske två familjer till hemma så blir det ju trångt vid ett bord. Och likaså när vi har kalas, vi är så många i släkten som firar när barnen fyller år, så det blir riktigt skönt att slippa bära stolar och bord från källaren varje gång!
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar