21 juni 2015

Citronkladdkaka

 
 
 
 
 
Till midsommaraftonens dessert bakade jag en citronkladdkaka.
 
Receptet har jag hittat på Jennys Matblogg. Den är väldigt enkel att göra, bara att röra ihop!
 
 
 
 
 
Citronkladdkaka
 
2 citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Servera med lättvispad grädde
 
Rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv det gula ner i smeten och pressa också ner saften från de två citronerna och rör runt i smeten.
 
Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig.
Rör till sist ner det smälta avsvalnande smöret.
Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Grädda i ca 25-30 minuter på 175 grader.
 
Låt stelna i kylskåp ett par timmar innan servering.
Servera gärna med vispad grädde.
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar