16 juni 2015

Rabarberkaka


 
...lite seg, lite kladdig, lite krispig,
lite syrlig och lite söt...
och bara såå god!
 
 

 
 
Jag blev så sugen på någon mjuk kaka i kväll, det är så gott ibland, särskilt med ett glas iskall mjölk till!
 
Jag gick ut och plockade lite rabarber och gjorde den här enkla men så goda rabarberkakan.









 
Rabarberkaka
 
2 ägg
2,5dl socker
150g smör
3dl vetemjöl
rabarberskivor
råsocker
 
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker till en vit smet. Rör ner mjölet i ägg och sockerblandningen och rör sedan ner det smälta smöret.
 
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Lägg på rabarber på smeten och tryck ner dem lite. Strö över råsocker.
Grädda i knappt 200g i ca 30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten när man tar ut den.
 
 
Den är jättegod nybakad men också väldigt god kylskåpskall dagen efter.
 
Ett tips som går snabbt att svänga ihop till sommarlovsfikat!
 
 
  
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar